Ламиниран паркет Монтаж: Какво да очаквате

Независимо дали се заемате за първи път с настилки по проект, или наемате опитен и професионален инсталатор е важно да знаете какво да очаквате по време на монтаж на ламинат.

Преди да започне някаква работа е важно правилно да се измери стаята, за да се определи как точно ще се поставя избрания паркет. Някои търговци на ламинати и паркет предоставят тази услуга безплатно или евентуално предоставят експертни съвети по правилния начин, за да дадат обективна оценка за цялата работа.

По право, всяка стая, в която се инсталира паркет трябва да е извън обсега на живущите и това до приключване на инсталацията.

Обикновено, ако живеете в дом с постоянен климат, ламинатът ще може да се инсталира веднага след като се внесе в жилището. На местата, където има екстремни температури, то подовата настилка може да изисква аклиматизиране. Това означава, че ще трябва да остави някъде в дома в неизползвано помещение, в продължение на няколко дни, докато се приспособява към температурата, влагата и условията на дома.

Предвидете време за преместване на всички мебели. Помещението, в което ще се прави монтаж на ламинат, трябва да е абсолютно празно. Тежки апарати, техника и оборудване, включени в електрическото захранване трябва да бъдат пренесени много внимателно. За прекарване на цялата ел. инсталация, в това число захранващи кабели за телевизия, интернет и други, могат да се предвидят да минават под самия паркет. Това най-често се прави в самите лайсни, което от своя страна позволява ремонтни работи на по-късен етап и ако се налага.

За разлика от повечето паркет, ламинатът може да се инсталира, върху съществуващи вече повърхности. Въпреки това, ако се наложи да се премахне старата настилката или да се изрежат врати и да се направи прехода между стаите. Ако имате нужда, от това да премахнете съществуващ етаж е добра идея да вземете мерки при изхвърляне, за да избегнете евентуални забавяния.

Отстранете всички корнизи и первази, преди да започнете инсталирането на ламинат. Това може да бъде доста труден и необичаен процес около това да се закърпи и пребоядиса, преди да инсталирате повторно.

Инсталирането на ламиниран паркет ще изисква използване на различни ръчни и електрически инструменти. Някои инструкции за монтаж, комплекти за инсталиране и редица предмети също могат д са в полза.

Предвидете и време за след монтажа на ламинат. Понякога се образува, макар и малко количество прах, което изисква време за отстраняване.

Scroll to Top