Трябва ли да си купите кола с големи лети джанти

Ако вече сте избрали новия си автомобил и сега плячкосване през списъка с опции, което го прави идеален за вас, то навярно ще трябва и да разгърнете портфейла си.

Изправени сте пред избора на джанти. Вероятно сте забелязали, че автомобили с по-големи лети джанти са тузарските, но трябва да ви поставят в допълнителни разходи за комплект обувки за вашата кола.

Стилът е в окото на наблюдателя, но, трябва да признаете, по-големи лети джанти са склонни да изглежда по-сериозно от по-малките. Сплавите също могат да имат сложен дизайн и стил.

Големите алуминиеви джанти – плюсове

На първо място, те изглеждат готино. Има обаче няколко неща, които са по-разочароващи, отколкото виждаме в един стилен автомобил. По-големите сплави са безкрайно по-привлекателни и визуално, по-пропорционално с останалата част от тялото. Това означава, че колата изглежда по-добре и струва повече.

Големите сплави могат да помогнат на работа на вашия автомобил, да поема сила и удар в страни.

Страничната стена на гумата може да се деформира по време на завиване, затова и по-големите джанти са склонни да понесат подобни натоварвания.

При автомобили с малки сплави, външната страна на ъгъла притъпява реакциите на волана и, в крайна сметка, това ще доведе до загуба при сцепление.

По-големите джанти не страдат от този проблем, защото самата гума е много по-тънка, така че това и гарантира по-добро сцепление.

Големите алуминиеви джанти имат и своите минуси

Не е изненадващо, че ако купувате по-големи гуми, те ще струват повече от по-малките. Освен стойността някои изследвания, сочат, че големите джанти могат да ви струва много повече, отколкото си мислите. Вижте тогава за някои изправни части от стария автомобил.

По-големите сплави (и реквизит, гуми-нисък профил) биха могли да подобрят работа, но това, което те подобряват зад ъгъла те компромис, докато става над един бум. С по-малки колела, гумата е част от самата система за окачване, която поглъща въздействия, преди да стигнем до кабината. По-големите сплави не поемат удара и, вместо това, да го изпратят в кабината вземане на колата си по-малко удобни.

Гуми с по-малки странични стени не абсорбират натъртвания, както и тези с по-големи.

Всичко се свежда до вашите предпочитания. Ако ви харесва външния вид на по-големите колела или предпочитате по-добра работа, трябва да съобразите вашите собствени желания  изисквания. Докато шофирате внимателно, няма да ги повредите и те са склонни да направят колата ви по начин, че да изглежда по-добре на пазара на употребявани автомобили. Ако искате да научите за повече екстри, вижте и за моделите барчета.

Scroll to Top