Топ на зеленчуците през зимата

Не позволявайте на вашият зеленчуков парцел да стои празен и пренебрегвани през зимата. Има изобилие от зимни зеленчуци, които растат през студените месеци. Зимното отглеждане на зеленчуци позволява да се удължи сезона и много зеленчуци, могат да се отглеждат през зимата, а това ще произвежда по-ранни култури от пролетта и насажденията.

Зеленчуците растат на открито през зимата. Разберете за части за трактори тук.

Повечето зеленчукови растения са напълно верни и ще се справят добре със студена зима, но ако твърде много студове заплашват можете да хвърлите някои през тях, за да се осигури допълнителна защита.

Повечето могат да бъдат засадени или засети директно навън, за да се гарантира, че вашата зимна зеленчукова градина е напълно заредена с естествени.

  1. Лукът

Лук имат дълъг вегетационен период и няма да бъдете готови за прибиране на реколтата до следващото лято, така че ще трябва да се планирате внимателно, тъй като те все още ще бъде в земята, когато започнете засаждане на други култури през пролетта.

  1. чесън

Отглеждането на чесън не може да бъде по-лесно и има много разновидности, които да избирате за есенно засаждане. Подобно на лук, те имат дълъг вегетационен период и няма да бъдете готови за прибиране на реколтата до следващото лято, но е добре и си струва чакането!

  1. Пресен лук

Зимните издръжливи сортове на пролетния лук правят вкусен съпровод на зимните салати. Те са доста бързо растящата култура и началото на есента посевите трябва да бъдат готови за прибиране на реколтата.

  1. Спанак

Спанакът се нарежда в списъка в началото на есента и наедно с посевите, които ще ви държат в комплекта с нежни млади листа през целия зимен период!

  1. Грах

Насладете се на ранна реколта от грах следващата пролет. Есенните засявания на заоблени сортове като грах, са особено издръжливи и ще ви дадат преднина през следващия сезон. Може дори да станете обект на завист от разпределението, когато започнете прибиране на грах 3 или 4 седмици по-рано от други производители!

Scroll to Top