Украсете старите мебели – използвайте въображение

Ако след ремонта не само забележите, че вашите мебели са износени, но и сякаш всички строителни материали са полепнали по тях, може да ги използвате като материал за декорация.

Решавайки да поставите за декорация на дома, различни материали. За целта почистете вътрешността на обекта. Това ще ви гарантира, че мебелите с дизайнерски елементи са добре закрепени и не може да има видими петната по финала. За да се отървете от миналото на старите мебели може да ползвате и акрилна боя. Ако има дървена масивна част вземете шкурка и предварително обработете повърхността. Почистване на апартаменти ще ви е от полза, когато нямате достатъчно време да се занимавате с това.

По своя преценка, можете да поставите върху повърхността на вътрешността на обекта изцяло или само някои от нейните елементи. Това може да е композиция от няколко цифри или елементи, ако искате да създадат творчески подход, използвайки тази техника. С помощта на линийка или ролетка, измерете площта на повърхността и отрежете нужните матирали. На следващо място, идва ред за слепване на материала на повърхността по старите мебели, нуждаещи се от обновяване. Дайте време на лепилото да изсъхне самостоятелно.

Това се прави в няколко слоя, всеки от които трябва да изсъхнат, преди да нанесете следващия. С развитието на пазара на строителни материали ма нови възможности в областта на ръчно изработени. Тук може да научите и за начините на изхвърляне на стари мебели.

Днес, в допълнение към конвенционалните методи се използват както боядисване, така и тапициране.

Предимствата на такъв вид материал е, че може да ги покриете с боя всеки цвят. Не използвайте боя на водна основа. Този тип строителни материали могат да имат гладка или текстурирана повърхност. Когато използвате тапети за боядисване имате възможност да изберете някоя от фактурите, което съответства на дизайна на интериора или дизайн на вашия апартамент като цяло;

Ако ви омръзне избрания цвят лесно може да го подмените по всяко време, можете просто да се пребоядиса и актуализира.

Друг важен момент, който трябва да се вземе предвид при декориране на мебели с използването на тапет за рисуване е начина на нанасяне на лепило. Третираната повърхност трябва да бъде внимателно обработвана.

Красиви декорации и обновяване на стари мебели могат да станат и с парчета дантела или друг плат, който да си партнира с останалия интериор и обзавеждане. Може да комбинирате цветове, форми и шарки, както ви харесва, но не прекалявайте с повече от три цвята.

В мазета и по тавани всички съхраняваме много стари неща, които с годините остават забравени. Проверете тези места и вижте какво друго може да направите по обновяване на вашия интериор. Разберете и за почистване на мазета и тавани.

Ако решите да актуализирате мебели, не бързайте. Проврете за средства и инструменти за промяна на интериора на апартамента си и направете аритметика.

Scroll to Top