Ламиниран паркет – как да се избегнат грешки

Ремонтът и смяната на ламиниран дървен под може да доведе доста неприятности. В действителност, веднъж ламинатът повредена, не може да бъде заменен, защото е почти невъзможно. Налага се цялостна преинсталация с демонтаж на стария и монтаж на чисто нов ламинат. Могат да възникнат въпроси от типа – какво да направя когато нещо се обърка.

Ето защо трябва да се избегнат тези монтажни грешки.

Грешка # 1: Проверка нивата на влага в една стая.

Ламинираният паркет често е водоустойчив, когато е монтиран правилно. Въпреки това, ако се монтира в мазета или по влажни веранди, допълнителната влага може да увреди дървото с течение на времето. Мазета, например, често имат прекомерна влага на пода и те са едно общо място за течове.

Грешка # 2: Поставяне на паркет tarkett по под, който не е на ниво.

Ако има неравности или участъци на пода, където има пукнатини или бразди е важно специалист да прецени дали трябва изравняване и запълването им.

Грешка # 3: Неправилно запечатване.

Запечатването е от жизненоважно значение, когато става въпрос за подове, които се поставят в помещения с много влага. Ако дъските не са запечатани правилно, влагата ще направи своя път в дървото и ще доведе до трайно увреждане и мухъл. Направете по-добрия избор.

Грешка # 4: Използване на дефектни дъски.

Всеки отделна дъска трябва да се разгледа, преди да се поставя на пода с останалите. Например, много специалисти не успяват да видят мехури или подутини. Дори ако въпросът е на пръв поглед незначителни, дефектите по дъските могат да станат много по-голям, с течение на времето.

Грешка # 5: Поставяне на ламинирано дървото, преди да е съобразено с интериора и околната среда.

Преди да се монтира ламинат, плоскостите трябва да престоят сред атмосферата на дома. Някои къщи имат повече влага или влажност в сравнение с други. Ламинираният паркет е изключително уязвими към факторите на околната среда. За да предпазите от изкривяване ламината трябва да седи в стаята, в която ще бъде инсталиран в продължение на няколко дни, преди да бъде поставен. Вижте още какво е да живееш в малкото пространство.

 

Scroll to Top