5 трика за почистване на апартаменти, които спестяват време и пари

Времето е лошо, а ако имате ограничен бюджет може да се възползвате от тези 10 начина да спестите време и пари.

Не е нужно да похарчите цяло състояние за почистващи продукти в почистване на апартаменти. Инвестирайте в тези сполучливи методи, за да запазите къщата като „девствена“.

  1. Забравете купищата средства за почистващи препарати за баня

Можете да почистите плочки, душ и врати с отвара, чрез затопляне на чаша оцет в микровълновата, добавете чаша сапун, смесване и налейте в бутилка. Напръскайте областта, и оставете така да престои една нощ, след това избършете на следващия ден.

  1. Друга алтернатива е миенето с оцет и сапун

Подходящо е преди всичко за няколко душове, търкане по стените и изплакнете както сам се измие (най-накрая нещо, което може да направи, докато чака на климатика да работи магията му!)

  1. Имате ли домашен любимец, от който пада коса и козина навсякъде? Забравете за прахосмукачката и се използвайте гумена ролка, за да почистите косата от мокета.

Това всъщност много по-ефективно, особено ако малките ви деца прекарват една голяма част на пода.

  1. Променете предназначението онези картонени ролки, които остават от хартията за ръце, алуминиево фолио и тоалетна хартия. Сега може да ги използвате рационално за съхраняване на различни кабели.

Просто нарежете на 15см дължина, конвектори, шнурове и кабели и ги дръжте разделени. Помислете за всички тези часове на разплитане на всички онези смесени кабели, които ще се ползват повече от година!

  1. Ако имате пръски от храна по микровълновата, намалете времето за почистване чрез нагряване на малка купа, пълна с оцет за няколко минути.

Парата ще помогне да се разхлабят повечето мръсотии за лесно почистване. Това също работи с лимонов сок и вода, може да ползвате и оцет за по-евтин вариант.

Научете и кой може да ви е от полза за голямото почистване на мазета и тавани.

 

Scroll to Top