Как да почистите дома за по-здрави и чист въздух

Всеки ден един човек вдишва 14 кг въздуха. Това е обем много по-консумиран от обема вода и храна. И ако храната може да се мие и чистотата на вода да се постига, чрез филтри, за въздуха нещата стоят по-сложно.

Ако се вгледате в къщите и апартаментите, където живеем, става ясно, че има изобилие от частици, лепила, лакове, покрития от винил за стенни, ламинат и окачени тавани. За всички тях е малко вероятно да направят живота ни по-здрав. Всеки един от тези материали, съдържащи опасни и токсични вещества. Най-големите щети на организма могат да доведат до формалдехид, фенол и PVC. В допълнение, тези вещества са безотговорни производители включват понякога играчки и козметика.

За малки деца, въздухът наситен с токсични компоненти, може да доведе до много заболявания. Кърмачетата страда от главоболие, имат проблеми с дишането, възпаление на лигавиците и още много страшни неща могат да се случат. Ако замърсителите в атмосферния въздух са прекалено много, то може да доведе до смущения в нервната система и дори до парализа. Парите от синтетични материали са канцерогенни, действат разрушително върху тяло.

Всички по-горе, не е фантазия, а реалност, която е в почти всеки апартамент. Започнете с почистване на мазета и тавани.

Как да се предпазите?

Разбира се, ако има налични средства, трябва да се направи качествен ремонт на къщата. Желателно е да се премахне всичко, което е с неестествено произход. Вместо винилови тапети, използването на хартия, изберете мебели от естествено дърво. Да не се купуват играчки от неизвестни производители. Интернет е пълен с ужасни истории за това как детето заспа в прегръдка с любимия зайче, а на сутринта се събудих с химически изгаряния.

Отстранете всички източници на замърсяване в сградата. Това не може да бъде, толкова трудна или непоносима задача. Най-лесно може да стане с почистване на апартаменти с фирма.

Те ще се справят с всичко и ще направят чист въздуха отново.

Да се осигури чист въздух в апартамента и да направите това, което трябва е като се възползвате от технологията. През дупка в стената с диаметър 10 см ще предоставят входящите отвори за въздух от улицата и ние ще трябва да инсталирате уред с регулируема мощност и контрол на обема на входящия поток. Средният процент на свеж въздух за 1 човек е тридесет кубически метра на час. Това ще отърве запушената стая.

Някой може да каже, защо е толкова трудно, можете просто да отворите прозореца. Но градският въздух не е съвършен, той трябва да се почиства. От улицата до къщата може да получите на изгорелите газове, прах, замърсявания и алергени. За осъществяване на глобалната чист въздух от улицата, ще изисква инсталирането на каскада от няколко филтъра. Моля инсталирайте груб филтър, задържащи голям прах, след това пуснати на фин филтър, който неутрализира плесенни спори, бактерии и алергени. На последно място, инсталирайте специален въглен филтър, блокирайте вредните газове и миризми. В студено време, въздухът трябва да се загрява, така че се нуждаете от специална позиция.

По този начин, може да създадете система за вентилация, за да се пречисти въздухът отвън. Въздушните потоци изместват вредни вещества, които мигрират от дома, без да спират. В стаята има постоянно обновяване на въздуха, но е необходимо от време на време, за да се провери, чрез изпускателната система на дупките. Тя играе важна роля. В допълнение, здравословен въздух изисква влага, оптимална влажност в помещението трябва да е между – 50 – 60%.

 

Scroll to Top