4 съвета преди да намерите нова работа

Загубили сте работата си, без значение поради каква причина, но сега, докато сте на границата между минало и настояще е време да си дадете равносметка за всичко и да оцените някои неща. Предлагаме ви 4 съвета как да намерите подходящата работа и как да сте достатъчно подготвена за нея. Вижте за офс консумативи онлайн от тук: https://www.office1.bg/PHILIPS+%D0%A0%D0%9E%D0%9B%D0%9A%D0%90+%D0%A4%D0%90%D0%9A%D0%A1+PFA+351-c3678-a3025100510/.

  1. Преценете ползите – едва ли в позицията на „безработен“ някой би видял, а още по-малко оценил ползите, но тях ги има, колкото и да го отричате. Сега сте изправена не просто на „кръстопът“, а пред голяма възможност за реализация и това е Вашето право да избирате накъде да се насочите. Помислете малко – колко пъти мечтаехте тайничко да имате миг свобода, време за размисъл и отдих, моменти на безгрижие, както го помните от детството. Сега ви предлагаме да се полюбувате на тези моменти и да се замислите за нещата, които сама обичахте да правите в миналото. Може вашето хоби да се окаже сбъдната мечта, може то да е бъдещата ви работа или поне да ви зареди и амбицира, за да завладявате новите върхове утре.
  2. Продайте Себе си на подходящата цена – непременно наблегнете на силните си страни. Ту познания, опит, години могат да са вашият плюс, но не ги пренебрегвайте. За слабите страни оставете други моменти. Вижте още информация, която ще ви е от полза: http://bg-laptop.eu/item/197-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D0%B2%D0%B8-%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B0.
  3. Сега е момента да проучите всички вакантни места в бюрото по труда и на местата за безработица, да подготвите Най-доброто СВ и да се впуснете в завладяване на територията. С подходящите документи вие може да сте най-подходящата кандидатка, но за всичко трябва предварителен обзор за и против.
  4. Винаги се ангажирайте с нещо – да имате занимание е добра идея, дори в моментите, когато сте безработна. Тези дейности ще ви помогнат да не излизате от ритъма на живота, да сте организирана, мотивирана и „Дай боже“ успешна личност.
  5. Агресия, униние, неуравновесеност – можете да се преборите с тях. Всъщност те не са болест или вродена черта, а обяснима причина за всеки изпаднал в ситуация на безработен. С помощта на психотерапевт или с повечето търпение, можете да се представите блестящо на интервюто за работа, въпреки, че така сега се изисква от вас да сте най-лъчезарна, позитивна и оптимистична.

 

Scroll to Top