5 трика, за да облекчиш домакинстването си

Съвременната жена е обречена да бъда безупречна като домакиня, майка, съпруга и колежка. Съревнованието и конкуренцията са на високо ниво, особено, когато трябва да мери сили със съвременния Мачо и да се доказва пред всички. Докато е по-млада жената, нещата сякаш се подреждат от само себе си. Амбицията е заложена, но какво да правят дамите, които вече са трупнали някоя и друга годинка зад гърба си.

Със сигурност за тях не са тайна някои трикове в ежедневието, които значително облекчават живота.

Но ако искате да облекчите ежедневието си, винаги може да потърсите помощници за дома и съдействие от фирми:

FORI.EU

SMETISHTE.COM

ХАМАЛ.BG

С тяхна помощ ще може по-лесно да планирате отпуската или да балансирате с останалите грижи по дома.

Ето, за какво говорим:

  1. Пране – има много специфики в едното пране. Дори нещата на пръв поглед да са лесни и автоматизирани не е съвсем така. Трябва да съобразиш много неща от избора на прах, програма, омекотител, температура на водата, до това, какви материи дрехи поставяш. Да вземе пример с едните копчета и ципове по дрехите. Те се съхраняват в добро състояние и за по-дълго, когато са закопчани, преди да бъдат пуснати на програма. За да не се пилеят чорапи и бельо и да не попадат, където не им е работата, трябва да са поставени в мрежа или специални пластмасови кълба. Така не само ще ги съхраниш за по-дълго, но и няма риск да попаднат в маркучите на пералнята машина.
  2. Докато гладиш дрехи – има такива материи, които не изискват грижа при гладене, но има и такива, които все се мачкат. Ето например дрехи тип плесе са най-лесни за гладене с леко прихващане на бастите с помощта на карфици или безопасни игли.
  3. Докато чистиш банята – блестящо изчистената баня е мечта на всяка домакиня. Уви, да се постигне подобен ефект са нужни поне 2 часа. Най-лесно процесът ще премине като натриеш с препарати, а след това херметизираш всички изходи. За около 15-20 минути и ти напусни помещението, в което се отделя неимоверно голямо количество химични изпарения. Върни се, когато времето изтече и изплакни с хладка вода. За безупречен вид, подсуши с хавлиена кърпа банята или направи течение, за да изсъхне от само себе си.
  4. Когато миеш съдове – никоя домакиня не предпочита да мие загорели тенджери и тигани. Спести си загубата на време и маникюр с избора на подходящ препарат. Има достатъчно добри на пазара, които за минути свалят всичко. Дори бабина рецепта в комбинация от сода за хляб и оцет може да замести скъпия, но ефикасен препарат.
  5. Как да процедираш с цветните дрехи в пералнята – за да оцветиш всичко в пералнята в розово или синьо, подсигури се с няколко капки оцет. Лак за коса пък е полезен, за да парира цветовете от цветните чорапи.

Сега, когато знаеш всичко това, ти пожелаваме да се насладиш на повечето свободно време, което ще имаш!

 

Scroll to Top