Как да отоплявате икономично дома

В някои райони по света температурите достигат много нива през зимните месеци. Тези места изискват допълнителни мерки за затопляне на помещенията. Освен, че човечеството е открило огъня още в пра ерата и до наши дни се ползва за отопление в камини, печки, за парно.

Когато времето на вън е лошо и температурите са твърде ниски, може допълнително да затопляте помещенията с климатици дд трейд DAIKIN – F22PTES.

Заблуда е, че климатикът харчи много. Съвременните климатици са проектирани така, че да работят на икономични или нощни режими. Това допринася за пестене на електричеството.

Ето и някои трикове, които сами може да приложите у дома, за да спестите електроенергия:

Научете повече тук: http://agnarr.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://oanaro.eu

Това: http://garion.eu може да ви е от полза

Изолирайте къщата

Много популярни станаха изолациите на домове. Такива могат да се правят, както отвън, така и отвътре. Добре изолираната къща не просто държи топлината да не излиза през зимата, но и създава по-благоприятна среда през лятото.

Затваряйте врати и прозорци

В много от случаите не обръщаме внимание на изтичащият през процепите на врати и прозорци топъл въздух. Може да изолирате онези, от тях, които не използвате или да поставите завеси на местата, където се минава, за допълнителна защита. Така топлината от климатика ще се задържа по-дълго и самото устройство ще черпи по-малко електричество, за да балансира отново загубите.

Пестете с икономичен режим на климатика

Всеки нов климатик има режими – еко, икономичен, нощен, инвертора, таймер за време. Тези режими позволяват да се настрой устройството по начин, че да може пести електрически ток, в моментите, когато сте далеч от дома, когато спите или искате постоянна и умерена среда на температурата.

 

Scroll to Top