Премахване на петна от тапицерията на ратанови мебели

За да почистите дамаски на мебели от ратан, петна от чай или кафе, трябва да намокрите гъба или кърпа тапицерия от плат и да търкате със сапун замърсените терени. След това избършете с вече влажна гъба. Също така е възможно да се почистват петна от тапицерията използвате специална пяна, предназначен за почистване на килими. Вижте за извозване на мебели.

Ако тапицерията на мебелите е намазана с червило, сок от плодове, мастило от химикалка или вино, а използвате 10% разтвор на етанол. Навлажнете гъба в алкохола и търкайте мястото, а след това избършете с малко вода.

Петна от бира лесно се отстраняват с помощта на оцет и малко вода. 2 супени лъжици оцет свързват с малко вода и 1 литър като разтвора унищожава петната.

Восъчна свещ може да се отстрани с нож и прахосмукачка. За това внимателно се изстъргва от повърхността восъка и да се събира с прахосмукачка. След това се прилага препарат с трихлоретан разтвор и се изсушава течността от повърхността.

Ако по тапицерията е останала дъвка се натрива с парче лед и метилов алкохол. Обкова с натриват само с кубчета лед и когато се замрази се изстъргва.

Най-малко веднъж годишно се препоръчва мебелите от ратан да се мият с топла сапунена вода. И не забравяйте, ако обзавеждането не е напълно сухо, не трябва да седите на тях. Такива мебели трябва да бъдат изсушени естествено в помещенията на апартаменти или къщи, или на улицата (но не на слънце).

За да върнете мебелите от ратан в първоначалния им блясък, може да нанесете тънък слой от лак, а след това слой безцветен лак.

Както можете да видите, ратановите мебели не са проблем, когато за тях се полагат грижи.

Просто трябва да помните, че тези мебели се нуждаят от вашата помощ. Така ще запазите оригиналния им вид в продължение на много години. В края на краищата мебелите , изработени от естествени, екологично чисти материали винаги са били ценени и търсени.

 

Scroll to Top