Как да се грижим за съдовете

С времето всяка домакиня научава много техники и похвати, но ако тепърва стартирате в собствен дом и самостоятелно, може да се нуждаете от някои съвети. Ето, как да поддържате кухнята и най-вече  съдовете:

Дъската за рязане – след известна употреба тя се захабява и за да се върне свежият й облик трябва да се попари с гореща вода. Това може да правите профилактично един път седмично. В драскотините се натрупва храна или се оцветява дървото.Него може да отстраните лесно като поръсите готварска сол и изтриете с гъба;

От продължителното използване на дървената дъска остава и неравна повърхност, която може да изгладите с шкурка. Така отново ще стане гладка и лесна за поддържане.

Пластмасовата дъска е идеална за рязане на плодове и зеленчуци в сурово състояние, защото дървената попива сока им и едновременно се оцветява и оставя малки стърготини в нарязаните парчета.

За подсушаване на кухненски прибори е най-правилно да се използват ленени кърпи, защото памучните оставят власинки.

Съдове, в които е съхранявано тесто, риба, яйца, мляко се мият първо със студена вода, а след това с гореща.

За да служи емайлираният съд дълго време, никога не трябва да се налива гореща вода в студената тенджера.

Животът на емайлираните съдове може значително да бъде увеличен, ако преди употреба в тях се налее догоре вода и се остави да кипне, а след това се свали от огъня и се остави да изстине естествено в тенджерата. Тази процедура дори укрепва съда.

Ако ви трябва помощ в специфични видове почистване, вижте на този адрес: http://bezvredno.com/preparati-sled-smart-sofia.

 

Scroll to Top