Как да изградим качествен уеб дизайн на блога си, без да се издъним

В океана от блогове в мрежата българските изглеждат като малко езерце. За беда — невинаги със спиращо дъха гледка. Понякога нещата опират до липсата на вкус, друг път — липса на идейност, а трети път — дори не се усеща някаква полза от тях.

Ако сте решили да стартирате шеметната си кариера в уеб дизайна като блогър, ще се опитваме да ви помогнем с някои типични грешки, които се допускат в създаването на блогове.

 

Различавайте понятията!

 

Мнозина си мислят, че уеб дизайнът е подреждане на красиви картинки и толкова! Да ви предупредим от сега — картинки, бутончета и разни ефекти — това си е грим, но не уеб дизайн!

 

Хубавият уеб дизайн включва на първо място анализ и проектиране! Много е важно от сега да разберете, че по-добре е да сте полезни и не така „гримирани”, отколкото обратното смело ни завяват в Уеб Дизайн България!

 

Три неща избягвайте на всяка цена:

 

Псевдо-съдържанието — основното на блога е съдържанието му, неговата най-голяма ценност. С него започва разработването на всеки блог.

 

Избавете се от излишната информация. Имайте предвид, че читателите са лениви — не се интересуват от сайдбар с големина, да речем, 3000 пиксела.

 

Форматирайте текста правилно — заглавие, подзаглавие, цитати, списъци, шрифтове и в допълнение — подходящи изображения.

 

Основното съдържание трябва да бъде изведено напред, пред погледа на аудиторията, вторичното — „да отстъпи” назад.

 

Не подвеждайте читателите си!

 

Онлайн аудиторията е чувствителна към такива номера — когато слагате бутон, това трябва да е бутон, като слагате линк — това да е съвсем истински линк – „честен уеб дизайн“.

 

 

Внимавайте с рекламите!

 

Няма нищо лошо в това блогърът да си докара някой лев — заслужава награда за качественото писане и полезна информация. По-добре продайте една площ за 50 лева месечно, отколкото 5 — за 10 съветват от Уеб Дизайн България.

 

Изглеждайте ценени в очите на аудиторията, не – отчаяни!

 

И да свършим там, където започнахме: Отново за дизайна!

 

Потърсете най-актуалните тенденции, посъветвайте се с утвърдени специалисти по уеб дизайн като нашия екип и не забравяйте най-важното: Правите всичко за вашите читатели!

 

Scroll to Top