5 неща в дома, които трябва да хвърлите на боклука

Съвременните хора се грижат за здравето като полагат всякакви усилия. Занимават се редовно със спорт, хранят се балансирано, правят йога и се придържат към правилното хранене. Но много хора пропускат фактора околна среда и конкретно домашната среда. В нея с годините се натрупват много вредни бактерии, прашни частици, акари и мухъл и плесен.

Кои са нещата в дома, които увреждат здравето ни, попадайки в контакт с ръце и органи.

Предлагаме ви списък с 5 неща, които трябва да изхвърлите, за да сте здрави.

  1. Мръсни контактни лещи

Въпреки че контактните лещи обикновено са безопасни и удобни, ако не ги съхранявате правилно, увеличават риска от развитие на очни усложнения, включително загуба на зрение.

  1. Козметика с химичен състав

От шампоан до червило, от лак за нокти, слънцезащитен крем, има много козметични продукти за жени и мъже, които се използват ежедневно. Към днешна дата пазарът на козметични продукти е обогатен с химикали с химичен състав. Използването на такъв продукт означава, че сте изложени на токсични химикали, които включват олово, берилий, талий, кадмий, арсен и т.н. Тези вредни химикали могат да бъдат формулирани в различни козметика, включително, прахове, спирала, очни линии, сенки, червила и пр.

  1. Избърсани и износени четки за зъби

Миене на зъбите с четка за зъби, която има четина за почиства. Такава четка за зъби е по-малко ефективна при премахване на зъбната плака и зъбен камък, който се натрупва по зъбите. Следователно е необходимо да изхвърлите износените четки за зъби за оптимална хигиена на устната кухина.

  1. Стари и износени обувки

Дори и да не сте на работа, обувките трябва да се сменят на всеки шест месеца, или веднага щом забележите, че стъпалото е износено. Един добър знак е, че трябва да смените обувките, ако смятате, че те не са толкова удобни и приятни, както когато са били нови.

  1. Изтеглена сутиен

Всяка жена трябва да посещава магазина за бельо на всеки шест месеца. Но подмяната на сутиена трябва да се направи, когато вече не създава комфорт и подкрепа. Носенето на опъната сутиен за един месец е вредно за вашето здраве.

Споменавайки този кратък списък с ежедневните неща, не забравяйте и за задръстванията по тавани, мазета и килери. Правете сезонно почистване на тези места и ще останете доволни. Потърсете фирма Korektni, за да ви е от максимална полза.

 

Scroll to Top