Подготовка на къщата и парцела за зимата

Есента е един от сезоните, които предполага най-много работа на двора. Сред многобройните дейности, с които трябва да се справят домакините на вили, къщи с двор и градинари са следните:

Подготовка в почвата и легла

За пролетното засаждане вече е възможно да се изкопае градината, да се направят необходимите торове, да се покрият леглата с черен филм, за да се защити по-добре почвата.

Почистване в оранжерията

Дезинфекцирайте оранжерията и подгответе почвата в нея за зимата.

Есенен труд през ноември

Въпреки че през следващите месеци всичко изглеждаше най-важното, изглежда, че вече е направено, все още има достатъчно работа на вилата през ноември.

Инсталирайте хранилки за птици. Те могат да бъдат направени на ръка от импровизирани средства или да се купят готови.

Защита на дърветата. Свържете сандъците на овощните дървета с агрофибър, за да ги предпазите от зайци.

Огледайте мазето и тавана в къщата. Необходимо е да се извърши почистване, както и визуална проверка на тези помещения.

Съберете пепел от камината или от печката. Този ценен тор определено ще бъде полезен през пролетта.

Направете мокро почистване във всички стаи. Измийте пода, избършете всички повърхности от прах.

Поставете капани. Дори ако никога не сте имали гризачи във вашата вила, все пак вземете някои мерки. Това е добра опция, за да не се окаже напролет, че половината ви мебели са проядени. И все пак ако имате стари мебели, останали в наследство или от минали години, то освободете се от тях: http://smetishte.com/stari-mebeli-smetishte-sofia.

Изключете всички електрически уреди. Особено ценното оборудване за зимата е по-добре да се вземе вкъщи.

Проверете работоспособността на входната врата, порта, портата в гаража и на обекта. Затварят ли се добре? Дали ключалките работят правилно?

Спрете водата от главния кран. По този начин водата в тръбите в къщата няма да замръзне през зимата и тръбите няма как да се пръснат.

Прегледайте всички градински инструменти. Съберете лопати, мотики, вили, гребла, резачки. Огледайте внимателно за повреди. Съхранете безопасните инструменти в склада. Неработните инструменти трябва да бъдат ремонтирани или заменени с нови. Електрическите инструменти също трябва да се проверят за правилно функциониране. Струва си да ги държите в къщата, като преди това ги смажете смазани с моторно масло.

След като сте свършили цялата необходима работа по почистването на къщата и задния двор на вилата не е толкова трудно, ако направите подробен план за действие предварително.

Scroll to Top