Какво трябва да знаете за дървениците

Какво трябва да знаете за дървениците, за да се отървете от тях бързо и за постоянно!

Оказва се, че съвсем малко хора са наясно с дървениците като цяло, а съществуват и много погрешни схващания и митове за тези вредители. Именно тази причина ни провокира да създадем тази тема. Информацията и фактите са заимствани от сайт на фирма по борба с вредителите – Превента ДДДД ЕООД.

С тази информация може да се избавите от дървеници у дома си само за няколко часа. Най-важното е: знаейки това, няма да допуснете популацията на дървеници да превземе жилищните терени.

Възрастни дървеници и нимфи от различни възрасти

Да започнем с основното …

Основното местообитание на дървеницата в съвременния свят е жилището на човека. Основният брой дървеници на планетата живеят в къщи и апартаменти в близост до хора и се хранят с кръвта на хората.

В миналото буболечките обитавали пещери, гнезда на диви животни и птици, хранели са се с кръвта на животни. В пещерите – с кръвта на прилепите, в дупките на животни – с кръвта на тези животни, а в гнездата на лястовиците – с кръвта на лястовиците.

Броят на дивите дървеници, обаче е много по-малък от броя на тези, живеещи в човешки жилища. Вероятно около 96 % в световни мащаби дървениците обитават апартаменти, къщи и хотели, а само няколко процента са диви буболечки.

Цялото семейство дървеници включва около 100 вида, от които най-многобройният – Simex lectularius. Този вид е най-адаптиран към живота в домовете на хората и живее главно тук, а останалите видове се срещат главно в дивата природа.

Това означава, че човешкият дом е основното и почти единственото местообитание на дървеници в много части на света. В него те намират нормални условия да живеят и да се размножават.

Всеки може да се натъкне на тях в дома им и да бъде принуден да се бори с тях.

Дървениците се адаптират много бързо към различните методи за борба с тях. По този начин успешно увеличават броя си.

Буболечките се срещат на всички континенти и във всички страни по света. Има приблизително еднакъв брой от тях в Москва, в Ню Йорк, в Стокхолм, в Сингапур, в Истанбул и Париж. Те се чувстват чудесно и в селските къщи и вили. Навсякъде ги има много, навсякъде са отровени, навсякъде има експерти по тяхното унищожаване и навсякъде хората правят същите грешки в борбата срещу тях, които не позволяват да се унищожат напълно тези паразити.

Самите дървеници се размножават много бързо там, където им е позволено да правят това и подобно лавинообразно увеличение на броя им изглежда като вид експлозия. Те успяват да правят това само защото не срещат никакви пречки. Просто казано, близо до хората, дървениците са много по-безопасни за живот, отколкото в дивата природа.

Съществува мит, че дървениците не живеят в апартаментите при хора, но водят асоциален начин на живот. Затова срещата с тези насекоми у дома с цивилизовани хора предизвиква шок.

Реално всички нужди на дървениците съвпадат с тези на човек – подходяща температура на въздуха и наличие на места за подслон в стаята. Тоест всеки апартамент, всяка къща и всяка стая, в която хората постоянно обитават, им подхождат.

Наред с това температурата до 20-30 градуса им понася, въпреки че на +15 живеят щастливо и се размножават. Следователно, вашият апартамент е идеален за тях. Ако успеят по някакъв начин да стигнат до тук, спокойно биха останали, ако не вземете мерки в борбата по унищожаването на дървеници.

Източник: http://www.preventa.bg.

Scroll to Top