Ремонт и разчистване на апартамент: 5 трика за увеличаване на стойността му

Ремонтът на вашия дом, ако е направен правилно, може да увеличи стойността му с течение на времето, особено ако планирате да го продадете в даден момент. И все пак не всички ремонти са благоприятни. Докато някои проекти за подобряване на дома могат да добавят значителна стойност към дома, други всъщност могат да намалят продажната цена.

И така, какво трябва да направи собственикът на жилище, който иска да обнови дома си, за да увеличи стойността му? На първо време е добре да планира разчистване на апартамент. Вижте и още някои насоки, предоставени ни от IZVOZVANE.COM.

  1. Ремонт и боядисване на стени

Ако стените ви имат драскотини и мръсна боя, остарял цвят или избледнели тапети, нов пласт миеща се боя може да направи голяма разлика. За да увеличите максимално стойността на вашия апартамент за бъдеща продажба, изберете неутрална цветова схема, която освежава атмосферата на дома, прави пространството да изглежда по-голямо и по-светло, което ще се хареса на голямо разнообразие от потенциални купувачи.

  1. Надграждане до домакински уреди

Ако вашите уреди са стари и вече не стават, помислете дали да не ги замените с модерни. Това ще придаде на вашата кухня по-модерен вид и ще увеличи стойността на вашия дом.

Помислете за замяна на по-стари уреди с нови енергийно ефективни модели, които са по-добри за околната среда и използват по-малко енергия. Много бъдещи купувачи често търсят начини да спестят пари, когато купуват нов дом.

  1. Обърнете внимание на прозорците

Казва се, че прозорците са очите на къщата. И това е обичайно, те привличат вниманието, когато влезете в дом, има няколко възможности по отношение на материалите за рамката на прозорците, които влияят, върху възвръщаемостта на инвестицията.

Най-новите модерни дизайни на прозорци играят все по-важна роля в дизайна на дома, както по отношение на външния вид, така и по отношение на енергийната ефективност. Този аспект увеличава стойността на дома, така че да вземете предвид, когато ремонтирате жилището си.

  1. Изберете ударни осветителни тела

Осветлението е един от най-простите ремонти, който ще добави стойност към вашия дом. Това е един от най-лесните проекти „Направи си сам“, които може да направите за страхотни актуализации на осветителното тяло без допълнителни разходи.

Слабо осветените стаи и остарелите осветителни тела могат да нарушат цялостното усещане на вашия дом. Подмяната на стари тела с по-нови е рентабилен начин да придадете на дома си по-модерно усещане, като същевременно го осветявате правилно.

Изберете LED крушки и макар да си мислите, че температурата на „дневната светлина“ е най-добрият начин, изберете вместо това температура на „топло бяло“ или „ярко бяло“. Крушките на „дневна светлина“ могат да направят една стая синя.

  1. Подобрява енергийната ефективност

Ефективността на дома е важен фактор за купувачите на жилища, тъй като разходите за енергия могат да скочат до небето. Домашен инспектор ще забележи дали вашият дом няма солидна изолация или има проветриви врати и прозорци.

Може да започнете с малки актуализации, като например поставяне на допълнителна изолация на тавана или терасата на блока, ако живеете в блок на последния етаж. Запечатайте пукнатините около врати, прозорци, ключове за осветление и електрически контакти, за да предотвратите загубата на енергия.

Повече информация и връзка с фирма търсете тук: https://www.izvozvane.com/pochistvane-apartament.

Scroll to Top