5 минути на ден за почистване на покъщнина или чистене веднъж седмицата

Почистването на апартаменти не е лесна задача, но дали това е причината почистването и услуги на фирми по Почистване на покъщнина да се появят в съвременния свят?

Почистване на покъщнина всеки ден или веднъж седмично

Нашите препоръки ще ви помогнат да организирате работата си и да направите този процес приятен и бърз.

Почистване веднъж седмично: плюсове

Какви са ползите от почистването на дома веднъж седмично? Може с чиста съвест да посветите делничните дни на важни въпроси, а през почивните дни да почистите енергично пространството. Съгласете се, малко хора искат да направят това, след работен ден. Първо, направете план за почистване, за да не бързате от един шкаф в друг. Така ще направите всичко за кратко време и няма да пропуснете важни моменти.

По-добре е да направите план вечерта, за да успеете да свършите цялата работа на следващия ден. Друга добра възможност е да добавите елементи към списъка, през седмицата.

Съвет: Смартфоните са много удобни за списъци и напомняния. Имат приложения за бележки и календар. Така, че определено няма да пропуснете списъка.

Започнете със смяна на спалното бельо, след това сортирайте нещата в прането. Направете почистване на праха от рафтовете. Отстранете големите отпадъци. Избършете фасадите на кухненския комплект – вероятно са успели да се оцветят с „пръсти“, капки и докосване на мазнина.

Последното нещо, което изкарваме е прахосмукачка. След това избърсваме вратите, ключовете и дръжките, очертани за седмицата, избърсвайки пода ми.

1 или 2 пъти седмично измийте банята с препарати, избършете стъклата и огледалата, вентилационните решетки. Това не трябва да се прави по-често, ако в къщата няма малки деца или прекалено пухкави животни.

5 минути на ден за почистване: предимствата на метода

Ежедневно 5-минутно поддържащо почистване на покъщнина е чудесен вариант за тези, които винаги бързат, дори през уикендите. Така, че отложете периода на генерално почистване, поне два пъти. Програмата ще ви помогне да организирате експресно почистване. Отбележете, в кои дни ще правите такова въвеждане на нещата в ред. Напишете или отпечатайте списъка.

Например: в понеделник подредих шкафовете и кухненските маси; Вторник – почистих на банята; Сряда – забърсах меката мебел и др. Планът зависи от използването на определени неща. Дори и при бързо ежедневно почистване, ще трябва периодично да отделяте време за общо почистване на апартамента.

Но при 5-минутни почистване на покъщнина, шансът за задръстване ще е много по-малък.

Ето, какво можете да направите за 5 минути:

Избършете печката; Измийте чиниите след вечеря; Извадете играчките на децата; Изхвърлете нещата в пералнята / закачете ги; Сменете кухненските кърпи; Измийте купи за котки/кучета; Изгладете нещо; Изхвърлете боклука; вакуумирайте килима и меката мебел; Разглобете хладилника; Почистете огледалото.

Това са много лесни задачи, просто ги направете по игрив начин. Ангажирайте членовете на семейството в бързо почистване.

Съвет: Почистването ще бъде по-бързо, ако не губите време в сортиране на отпадъци от играчки, дрехи, канцеларски материали и т.н. Научете се сами и помогнете на децата и съпруга си да се научат: как да правят почистване на покъщнина; да събират дрехите в гардероба; да мият чиниите, след хранене; да изхвърлят мръсните чорапи в кошчето веднага; всичко, което не се използва за определена половина от час да се връща на правилното място.

Какво да почиствам веднъж месечно / на половин година / на година

Някои елементи не изискват често внимание, например анализиране на сезонни дрехи, обувки, миене на прозорци. Планирайте, една от тези точки, всеки уикенд за последния месец. Перете килимите веднъж на шест месеца, пердетата веднъж на 1-3 месеца.

Интересно: „Почистване на опасностите за живота“ – Книгата на Мари Кондо се превърна в класика на методите за почистване. В нея писателката предлага система, която ще намали процеса на почистване у дома, до минимум. Тайната на японския минимализъм е проста: отървете се от боклука. Нещата, които не се използват и не носят радост, просто пречат и събират прах.

Лесни съвети за поддръжка

Списък с прости, но ефективни съвети, ще намали объркването по поддържане на чистота. За целта:

Поставете килимите на входната врата. Ще се изненадате, колко улична мръсотия ще остане върху тях, вместо да попадне в апартамента;

Сресвайте домашните си любимци по-често. Козината им се установява в къщата не по-лошо от прах. Освен това котките и кучетата много обичат такива процедури;

Почистете веднага след употреба, дори сервираният следобеден чай;

Избършете локвата веднага, докато не се е превърнала в лепкаво петно.

Изводът е следният:

Не отлагайте решаването на дребни проблеми, ако могат да бъдат направени точно сега за секунди. Вземете органайзери за дребните неща, за да не се превърне прахта в безкрайно пренареждане на предмети. Отървете се от килимите, ако нямате нужда от тях и не е нужно да почиствате с прахосмукачка всеки ден.

Добрата техника на почистване е важна

Прахосмукачки, прахосмукачки с миеща система, удобни мопове, четки и др. – всичко това улеснява почистването и го прави приятно. Не очаквайте чудо. Планирайте работата си, според вашите лични предпочитания. Не е нужно да обърквате новите си тенденции, ако искате да спестите пари и да отидете докрай в почистването, през уикенда.

Същото е и с ежедневното почистване:

Много хора обичат стриктно да оправят нещата по рафтовете и да мият печки, мивки, маси, ри това го правят възможно най-често. Ако изобщо нямате време и желание – винаги на ваше разположение висококачествени почистващи услуги от Чистачи.com.

Scroll to Top