Как ефективно да организирате почистване на мазета и тавани

Виждате, колко предмети, които носите в мазето, могат да се превърнат в опасен разход. Най-важното обаче е, че натрупването на боклуци ви затруднява да съхранявате неща, които всъщност могат да бъдат полезни.

Сред тях ще откриете инструменти за работилницата, украса за коледна елха, вино или доставка на напитки. Искате да възстановите функционалността на вашето мазе или таван? Трябва редовно да го почиствате и подреждате. Тук на помощ може да потърсите услугите по почистване на мазета и тавани.

Почистване на мазета и тавани – може да опитате и сами

Ето как:

Има много неща, които може да използвате, за да почистите мазето си, но най-вече се грижете за себе си. Ако сте алергични, не забравяйте да поставите маска, която ще ви предпази от вдишване на прах и вредни полени. В допълнение, поставянето на платнени ръкавици ще е от полезна за носене на предмети, а гумените ръкавици ще бъдат полезни за миене на рафтове или подове. Що се отнася до оборудването, метла, а още по-добре индустриална прахосмукачка, моп и кофа за вода. За стар, ненужен дървен материал ще ви бъде полезен голям кашон и за предпочитане няколко по-малки, за да можете лесно да ги преместите по-късно. За по-малките отпадъци е добре да подготвите няколко чувала или контейнер. Всичко зависи от големината на мазето и количеството всичко, което искате да изчистите от него. Когато почиствате, не забравяйте веднага да сортирате всички отпадъци, за да ги изхвърлите по-лесно. След като се погрижите за всичките си инструменти,

От къде да започна

Опаковайте старите обувки, дрехи и други текстилни артикули в отделни кашони или торби. Ако вече не могат да се използват, изхвърлете ги в кошчето. Те са смесени отпадъци. Ако обаче са в добро състояние, чудесна идея е да ги дадете на нуждаещите се. Може да направите това директно или като ги хвърлите в кошниците, предназначени за дрехи.

Следващата стъпка е да съберете боклука като ненужни буркани, бутилки, контейнери и всичко друго, което вече няма да използвате. Поставете ги в отделни торбички за разделяне и ги изхвърлете по предназначение.

Вакуумиране и подреждане

Когато има малко място в мазето и са останали само необходимите неща, сортирайте ги и ги поставете в отделни кутии. Например коледна украса в една, играчки в друга, обувки в трета и т.н. Надписвайте кашоните отвън, за да ги намерите по-лесно по-късно. Избършете праха от рафтовете и почистете с прахосмукачка цялата стая. Измийте рафтовете и подовете, след което подредете останалите артикули на рафтовете.

Колко струва изпразване и почистване на мазета и тавани

Самопочистването на мазе или таван може да се окаже голямо предизвикателство, особено ако имате обемисти, опасни отпадъци или остатъци от строителни материали. От друга страна, благодарение на това може да намерите забравен чифт обувки или палто, от които не искате да се отървете. Така, че от вас зависи, как искате да го направите – лично или да използвате услугите на професионалисти. Тях може да откриете на Depo.bg.

Определено ще наемете фирма за почистване на мазета и тавани на адрес: https://www.depo.bg/mazeta-tavani-sofia. Те ще ви помогнат да го направите ефективно и бързо. Трябва обаче да вземете предвид някои разходи. Количеството им зависи от това колко времеемко и трудно ще е почистването на вашето мазе. Въпреки това, ако имате време и сила, струва си да се заемете с тази задача сами. Благодарение на това ще ви е по-лесно да контролирате, какво има в мазето и да го поддържате подредено в бъдеще.

Scroll to Top