7 нестандартни метода за извозване на стари мебели

Извозване на стари мебели може да бъде предизвикателство, особено когато се сблъскаме с големи или тежки предмети.

Как можем да планираме извозване на стари мебели

В тази статия ще ви представим 7 нестандартни метода за извозване на излишните неща, които може да ви помогнат да се справите с тази задача по-лесно и ефективно.

1. Използване на триколки

Ако имате мебели с тежка основа, като например големи шкафове или маси, можете да използвате триколки. Такава ще ви помогне да поставите мебелите отгоре и да ги преместите безпроблемно по пода или дори по стълбите.

2. Използване на въздушни повдигачи

Въздушните помпи, подувки или тип крик ще са отличен инструмент за извозване на тежки предмети. Просто поставете под мебелите и ги надувайте, за да създадете въздушно налягане и да отделите от пода. Това ще ви позволи да плъзгате мебелите лесно, без да повреждате пода или да се претоварвате физически.

3. Използване на въжета и трикове за спускане

За извозване на мебели от високи етажи, може да използвате въжета и трикове за спускане. Завържете въже около мебелите и ги спуснете по стълбите или от прозореца, като ги контролирате, чрез въжето. Този метод изисква внимание и опит, затова е препоръчително да се обърнете към професионалисти, ако не сте запознати с техниката.

4. Използване на ролки

За тежки или големи предмети, като например гардероби или дивани, можете да използвате ролки. Поставете под мебелите като повдигнете и сложите под тях. Това ще ви позволи да ги плъзгате лесно и без усилие.

5. Използване на строителни влакчета

Строителните влакчета са отличен инструмент за извозване на мебели по равни повърхности. Просто поставете мебелите върху влакчетата и ги плъзгайте по пода. Това ще ви позволи да избегнете повреди на пода и да спестите време и усилия.

6. Използване на строителни въжета и куки

Ако имате мебели, които не могат да бъдат изнесени от вратата или прозореца, можете да използвате строителни въжета и куки. Закачете въжето към мебелите и го прекарайте през прозореца или на друго подходящо място. С помощта на въжето можете да извадите мебелите извън сградата и да ги преместите на безопасно място.

7. Използване на професионални услуги за извозване

Ако не сте сигурни във вашите способности или не разполагате с необходимите инструменти, винаги можете да се обърнете към професионални услуги за извозване на стари мебели. Те разполагат с опитен персонал и специализирани превозни средства, които могат да се справят с всякакви предизвикателства.

В заключение:

Извозването на стари мебели може да бъде лесно и бързо, ако използвате нестандартни методи и инструменти. Независимо дали решите да ги прилагате сами или да се обърнете към професионалистите, важно е да си гарантирате безопасността, както на себе си, така на мебелите по време на процеса.

Източник: smetovoz.com

Scroll to Top